ŠPALDOVO-MANDLOVÉ „LINECKÉ“ SUŠENKY
Další sušenky pro naši rybářskou výpravu- lehce mandlové a hodně křehoučké. U Kubulky však vyhrály na celé čáře
Suroviny:
- 150 g špaldové hladké mouky (T630)
- 75 g mletých mandlí
- 100 g másla
- 50 g datlového sirupu
Příprava:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto- to necháme alespoň 45 min v lednici odpočinout.
Těsto rozválíme na plát silný asi 3-4 mm a z něj vykrajujeme sušenky.
Pečeme ve vyhřáté troubě při tak při 160 °C lehce dozlatova (chce to hlídat- sušenky se opravdu rychle spálí).
Sušenky můžeme po upečení slepovat například marmeládou nebo nechat jen tak "nasucho"
Vhodnost: od 1 roku
Žádné komentáře:
Okomentovat