neděle 19. června 2016


ŠPALDOVO-MANDLOVÉ „LINECKÉ“ SUŠENKY



Další sušenky pro naši rybářskou výpravu- lehce mandlové a hodně křehoučké. U Kubulky však vyhrály na celé čáře




Suroviny:

  • 150 g špaldové hladké mouky (T630)
  • 75 g mletých mandlí
  • 100 g másla
  • 50 g datlového sirupu




Příprava:

   Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto- to necháme alespoň 45 min v lednici odpočinout. 

   
   Těsto rozválíme na plát silný asi 3-4 mm a z něj vykrajujeme sušenky.
   
   Pečeme ve vyhřáté troubě při tak při 160 °C lehce dozlatova (chce to hlídat- sušenky se opravdu rychle spálí).

   Sušenky můžeme po upečení slepovat například marmeládou nebo nechat jen tak "nasucho"


Vhodnost: od 1 roku




Žádné komentáře:

Okomentovat