RIZOTO S PEČENOU DÝNÍ A HOVĚZÍ KULIČKY SE SEMÍNKY
Suroviny na rizoto:
- dýně Hokkaido
- rýže
- voda či vývar
- cibule
- oliv.olej
Suroviny na kuličky:
- 170 g hovězí maso
- po 1 ČL sezamového, lněného a slunečnicového semínka
- 1/2 ČL rozmarýnu
- 1 vejce
- 2 PL kukuřičné strouhanky
Příprava:
Dýni očistíme a nakrájíme na měsíčky či větší kousky- dáme do pekáčku, pokapeme oliv.olejem a dáme péci do trouby- dokud nebude dýně měkká.
Na troše oliv.oleje orestujeme cibuli, přidáme rýži a mírně ji orestujeme, poté zalijeme teplou vodou či vývarem a dáme pod pokličkou péci na 180 °C, poté odkryjeme a za občasného promíchání dopečeme ( aby se odpařila přebytečná voda a zrníčka se lépe oddělila).
Rýži poté smícháme s pečenou dýní- část dýně je dobré nakrájet na malé kousky či rozmačkat a část rozmixovat.
Na kuličky smícháme mleté maso, v hmoždíři nadrcená semínka a rozmarýn, vejce a strouhanku. Uděláme kuličky a pečeme v troubě.
Na 1 díl rýže je cca 1,5-2 díly vody či vývaru.
Na dvě porce pro prťousky cca půl hrnku rýže a třičtvrtě až jeden hrnek vody či vývaru.
Vhodnost: od 1 roku
- pokud vynecháme rozmarýn, semínka, cibuli a celé vejce nahradíme pouze žloutkem, je vhodnost tak od 7.-8. měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat