PSTRUH NA MÁSLE S HRÁŠKOVO-POHANKOVÝM PYRÉ
Suroviny na rybu:
- pstruh (vykostěný filet s kůží)
- drcený kmín
- olivový olej, máslo
- hladkolistá petržel
- citronová šťáva ( já použila mandarinkovou)
Suroviny na pyré:
- hrášek
- pohanka lámanka
Příprava:
Rybu omyjeme, osušíme a pokmínujeme.
Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme.
Když je ryba hotová pánvičku odstavíme, přidáme oříšek másla, citronovou šťávu a nakrájenou petržel.
Na pyré uvaříme hrášek a pohanku doměkka (zvlášť), poté smícháme, rozmixujeme a můžeme propasírovat.
Vhodnost: od 1 roku
- já dávala rybu dříve než v roce, takže u nás od 8.měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat