pátek 24. června 2016


  PSTRUH NA MÁSLE S HRÁŠKOVO-POHANKOVÝM PYRÉ 







Suroviny na rybu:


  • pstruh (vykostěný filet s kůží)
  • drcený kmín
  • olivový olej, máslo
  • hladkolistá petržel
  • citronová šťáva ( já použila mandarinkovou)


Suroviny na pyré:
  • hrášek
  • pohanka lámanka



Příprava:



   Rybu omyjeme, osušíme a pokmínujeme.
   
   Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme. 
   
   Když je ryba hotová pánvičku odstavíme, přidáme oříšek másla, citronovou šťávu a nakrájenou petržel.


   Na pyré uvaříme hrášek a pohanku doměkka (zvlášť), poté smícháme
, rozmixujeme a můžeme propasírovat.





Vhodnost: od 1 roku

  • já dávala rybu dříve než v roce, takže u nás od 8.měsíce


Žádné komentáře:

Okomentovat