HRÁŠKOVÉ RIZOTO S VEJCEM
Ze zbytku hráškovo-pohankového pyré vzniklo tohle rizoto s vajíčkem.
Suroviny:
- rýže (1 díl)
- voda či vývar (1,5-2 díly)
- trocha cibule
- hrášek
- hráškovo-pohankové pyré/ či hráškové (1 díl)
- vejce vařená natvrdo
- oliv.olej
Příprava:
Na troše olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme rýži a dobře promícháme.
Zalije trochou vody (vývaru), když se voda odpaří přilijeme další... opakujeme dokud nebude rýže měkká.
Poté smícháme s hráškovým pyré a uvařeným hráškem.
Ozdobíme vejcem a petrželkou.
Na 1 díl rýže je cca 1,5-2 díly vody či vývaru.
Na dvě porce pro prťousky cca půl hrnku rýže a třičtvrtě až jeden hrnek vody či vývaru.
Vhodnost: od 1 roku
- od 1 roku kvůli celému vejci, jinak vhodnost tak od 8. měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat