sobota 25. června 2016



HRÁŠKOVÉ RIZOTO S VEJCEM 


Ze zbytku hráškovo-pohankového pyré vzniklo tohle rizoto s vajíčkem.



Suroviny:
  • rýže (1 díl)
  • voda či vývar (1,5-2 díly)
  • trocha cibule
  • hrášek
  • hráškovo-pohankové pyré/ či hráškové  (1 díl)
  • vejce vařená natvrdo
  • oliv.olej



Příprava:


   Na troše olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme rýži a dobře promícháme. 
   
   Zalije trochou vody (vývaru), když se voda odpaří přilijeme další... opakujeme dokud nebude rýže měkká. 

   Poté smícháme s hráškovým pyré a uvařeným hráškem. 
   Ozdobíme vejcem a petrželkou.


   Na 1 díl rýže je cca 1,5-2 díly vody či vývaru.
Na dvě porce pro prťousky cca půl hrnku rýže a třičtvrtě až jeden hrnek vody či vývaru.





Vhodnost: od 1 roku

  • od 1 roku kvůli celému vejci, jinak vhodnost tak od 8. měsíce




Žádné komentáře:

Okomentovat