neděle 19. června 2016

RIZOTO S PEČENOU ČERVENOU ŘEPOU



Další z našich "červených" receptů- tentokrát rizoto.
Řepu používám mnohem radši pečenou- má mnohem lepší chuť a pro děti je příjemně sladká.



Suroviny: 
  • červená řepa (oloupaná, syrová)
  • rýže 1 díl
  • voda či vývar 1,5-2 díly
  • cibule, česnek, rozmarýn
  • oliv.olej




Příprava:
  
   Řepu nakrájíme na měsíčky či větší kousky- dáme do pekáčku, pokapeme oliv.olejem, přidáme stroužky česneku, posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka- délka záleží na velikosti kousků (ale počítejte alespoň tak s 45 min.)

   
   Na troše oliv.oleje orestujeme cibuli, přidáme rýži a mírně ji orestujeme, poté zalijeme teplou vodou či vývarem a dáme pod pokličkou péci na 180st, poté odkryjeme a za občasného promíchání dopečeme ( aby se odpařila přebytečná voda a zrníčka se lépe oddělila). 
  
   Poté rýži smícháme s pečenou řepou- část řepy je dobré nakrájet na malé kousky či rozmačkat a část rozmixovat.
   

   Ozdobíme zakys.smetanou, fazolkami a sýrem.
   
   
   Na 1 díl rýže je cca 1,5-2 díly vody či vývaru.
Na dvě porce pro prťousky cca půl hrnku rýže a třičtvrtě až jeden hrnek vody či vývaru.





Vhodnost: od 1 roku

  • pokud vynecháme cibuli, česnek a rozmarýn- tak je vhodnost od 7.-8. měsíce



Žádné komentáře:

Okomentovat