RIZOTO S PEČENOU ČERVENOU ŘEPOU
Další z našich "červených" receptů- tentokrát rizoto.
Řepu používám mnohem radši pečenou- má mnohem lepší chuť a pro děti je příjemně sladká.
Suroviny:
- červená řepa (oloupaná, syrová)
- rýže 1 díl
- voda či vývar 1,5-2 díly
- cibule, česnek, rozmarýn
- oliv.olej
Příprava:
Řepu nakrájíme na měsíčky či větší kousky- dáme do pekáčku, pokapeme oliv.olejem, přidáme stroužky česneku, posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C doměkka- délka záleží na velikosti kousků (ale počítejte alespoň tak s 45 min.)
Na troše oliv.oleje orestujeme cibuli, přidáme rýži a mírně ji orestujeme, poté zalijeme teplou vodou či vývarem a dáme pod pokličkou péci na 180st, poté odkryjeme a za občasného promíchání dopečeme ( aby se odpařila přebytečná voda a zrníčka se lépe oddělila).
Poté rýži smícháme s pečenou řepou- část řepy je dobré nakrájet na malé kousky či rozmačkat a část rozmixovat.
Ozdobíme zakys.smetanou, fazolkami a sýrem.
Na 1 díl rýže je cca 1,5-2 díly vody či vývaru.
Na dvě porce pro prťousky cca půl hrnku rýže a třičtvrtě až jeden hrnek vody či vývaru.
Vhodnost: od 1 roku
- pokud vynecháme cibuli, česnek a rozmarýn- tak je vhodnost od 7.-8. měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat