neděle 19. června 2016


AVOKÁDOVÉ BOCHÁNKY S ROZINKAMI
s kukuřičnou a špaldovou moukou





Poslední kousek z našich "rybářských" sušenek. Oni to vlastně původně měly být sušenky- alespoň jsem to měla v plánu... no a nakonec z toho vznikly spíše bochánky- měkké a dle mého názoru i dobré- tyto zase totiž hrály prim u mě.





Suroviny:

  • 1 zralé avokádo
  • 30 g másla rozehřátého
  • 1 PL oliv.oleje
  • 3 PL třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 2 PL jablečné přesnídávky
  • 14 PL špaldové hladké mouky (T630)
  • 7 PL kukuřičné hladké mouky
  • 1 KL sody
  • 0,5 KL prášku do pečiva
  • špetka soli
  • rozinky



Příprava:

   V mixéru rozmixujeme avokádo, přidáme máslo, olej, cukr, vejce, přesnídávku a společně promixujeme. 


   V míse si smícháme obě mouky s kypřícím práškem, sodou a solí. 
   Poté obě směsi smícháme dohromady a přidáme pokrájené rozinky. Těsto je řidší (asi jako na zavářku/nočky do polévky). 

   Lžičkou uděláme na plechu kopečky a pečeme ve vyhřáté troubě tak na 170 °C.




Vhodnost: od 1 roku





Žádné komentáře:

Okomentovat