pondělí 16. ledna 2017

MANDLOVÉ ŠPALDOVÉ LÍVANCE 
s mandlovým máslem a malinovým jogurtem


 Jelikož nám z vaflí zbylo ještě mandlové mléko tak bylo třeba ho spotřebovat- takže dnes k snídani lívance 



Suroviny:
  • 100 g špaldové hladké mouky
  • 50 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 vejce 
  • 2 PL třtinového cukru 
  • 200 ml mandlového mléka
  • 3 PL oleje
  • špetka soli
  • 2 KL prášku do pečiva (bezfosfátový)
  • hrst mandlových lupínků





Příprava:

   V míse smícháme mléko, olej, vejce, cukr a špetku soli. Důkladně metličkou prošleháme.
   
   Poté po částech přidáme prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme mandlové lupínky.

   Těsto necháme alespoň 15 minut odpočinout.
   
   Poté nasucho smažíme lívance.

   



Vhodnost: od 3 let

  • tento věk je z důvodu použité celozrnné mouky, pokud bychom použili pouze hladkou špaldovou mouku je možné dát od 1 roku (pokud jsou již zavedeny všechny suroviny)
  • třtinový cukr lze klidně nahradit např. rýžovým či datlovým sirupem, sladěnkou,...





Žádné komentáře:

Okomentovat