KUŘECÍ PRSO PLNĚNÉ CITRONOVÝM MÁSLEM (s bazalkou a mandlemi) A ZELENINOVÁ QUINOA
♥ Dnes tak trochu o vaření rozhodoval Kubík- maminka vymyslela koncept a Kubulka rozhodoval jaké suroviny použijeme... byla to sranda, trošku nervy jestli to vyjde, ale nakonec to dopadlo velmi dobře ♥♥♥
Suroviny na maso:
- kuřecí prsa s kůží
- (pár plátků chemicky neošetřeného citronu, mandlové lupínky)
- oliv.olej
- máslo
- citronová šťáva
- bazalka
- mandlové lupínky
- (česnek)
Suroviny na quinou:
- quinoa
- červená a žlutá paprika
- mrkev
- zelené fazolky (mražené nebo čerstvé)
- oliv.olej
Příprava:
Nejprve si připravíme máslo- na to si necháme povolit máslo (lepší je dát na chvíli například nad topení, aby změklo na "kašičku") poté do něj vmícháme citronovou šťávu, nasekanou bazalku, mandlové lupínky a můžeme přidat i česnek. Vše důkladně smícháme a dáme do lednice ztuhnout.
Ideální je si připravit kousek potravinové folie, dát na ni máslo a stočit do válečku a poté dát ztuhnout- s máslem se nám bude poté lépe pracovat až ho budeme dávat do masa.
Jako další si připravíme quinou podle návodu- tedy několikrát propláchneme vroucí vodou a poté uvaříme v dvojnásobném množství vody doměkka.
Do kuřecího prsa si nařízneme kapsu a naplníme ji připraveným máslem. Pořádně zašijeme aby máslo nevyteklo.
Rozehřejeme si troubu tak na 170 °C a připravíme si pekáček, můžeme ho vyložit plátky citronu, nasypat mandlové lupínky a dát kousíček citronového másla.
V pánvičce si rozpálíme trošku olivového oleje a opečeme na něm prsa- nejdříve je dobré přidržet maso tak, aby se zatáhl sešitý spoj, poté opékáme už klasicky- nejprve kůží dolů, pak otočit a nechat opéct- zatáhnout ze všech stran.
Maso přendáme do pekáčku a necháme dopéct. Po upečení necháme maso několik minut odpočinout aby se s máslem trochu rozleželo.
Ideální je si připravit kousek potravinové folie, dát na ni máslo a stočit do válečku a poté dát ztuhnout- s máslem se nám bude poté lépe pracovat až ho budeme dávat do masa.
Jako další si připravíme quinou podle návodu- tedy několikrát propláchneme vroucí vodou a poté uvaříme v dvojnásobném množství vody doměkka.
Do kuřecího prsa si nařízneme kapsu a naplníme ji připraveným máslem. Pořádně zašijeme aby máslo nevyteklo.
Rozehřejeme si troubu tak na 170 °C a připravíme si pekáček, můžeme ho vyložit plátky citronu, nasypat mandlové lupínky a dát kousíček citronového másla.
V pánvičce si rozpálíme trošku olivového oleje a opečeme na něm prsa- nejdříve je dobré přidržet maso tak, aby se zatáhl sešitý spoj, poté opékáme už klasicky- nejprve kůží dolů, pak otočit a nechat opéct- zatáhnout ze všech stran.
Maso přendáme do pekáčku a necháme dopéct. Po upečení necháme maso několik minut odpočinout aby se s máslem trochu rozleželo.
Fazolky uvaříme ve vroucí vodě na skus a okamžitě je zchladíme v ledové vodě. Mrkev si nakrájíme na hrubší nudličky, papriky si nakrájíme na proužky.
V pánviččce si rozehřejeme olej, na něm nejdříve orestujeme mrkev, poté přidáme papriku a nakonec fazolky, které jen prohřejeme. Zeleninu nakonec smícháme s quinoou.
V pánviččce si rozehřejeme olej, na něm nejdříve orestujeme mrkev, poté přidáme papriku a nakonec fazolky, které jen prohřejeme. Zeleninu nakonec smícháme s quinoou.
Žádné komentáře:
Okomentovat