úterý 17. ledna 2017


PSTRUH NA MÁSLE S RESTOVANOU ZELENINOU


Jelikož tatínek na rybářské výpravě přeci jen něco chytil tak si Kubulka pochutnal na pstruhovi.




Suroviny na rybu:

  • pstruh (vykostěný filet s kůží)
  • drcený kmín
  • olivový olej, máslo
  • hladkolistá petržel
  • citronová šťáva ( já použila mandarinkovou)


Suroviny na zeleninu:

  • malé brambory na kolečka
  • cuketa na kolečka a ty pak na čtvrtiny
  • paprika a rajča na kostičky
  • nakrájený čerstvý špenát
  • olivový olej




Příprava:


   Rybu omyjeme, osušíme a pokmínujeme.
   
   Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme. 
   
   Když je ryba hotová pánvičku odstavíme, přidáme oříšek másla, citronovou šťávu a nakrájenou petržel.


   Na zeleninu na pánvi rozpálíme olej a nejdříve opečeme do poloměkka brambory, poté přidáme papriku, po chvíli cuketu a nakonec rajče a špenát.






Vhodnost: od 1 roku

  • pokud bychom vynechali rajče a papriku tak asi od 8.měsíce



Žádné komentáře:

Okomentovat