pátek 13. ledna 2017

BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÉ NOČKY S OMÁČKOU Z PEČENÉ PAPRIKY

Včera jsem tomu vaření moc nedala, takže jsem si musela dnes trošku napravit reputaci :) 


Suroviny na nočky:

  • 200 g uvařených vychladlých brambor
  • 100 g uvařeného hrášku
  • 1 vejce
  • 80 g kukuřičné krupice
  • 100 g hrubé kukuřičné mouky
  • 60 g hladké kukuřičné mouky


Suroviny na omáčku:
  • 2 velké červené papriky
  • 1 malinká cibule
  • 2 stroužky česneku (dle chuti)
  • bazalka




Příprava:

   Papriky dáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dokud nebudou krásně měkké, během pečení je otáčíme aby se opekly ze všech stran- papriky můžou být na povrchu spálené, není to na závadu spíš naopak.
   Poté je vyndáme, zabalíme pořádně do alobalu ( klidně ještě i do igelitového sáčku) a necháme cca 15-20 minut zapařit.
   Pak z paprik sloupneme slupku, odstraníme stopku, nakrojíme je a vydlabeme semínka.



   Brambory rozmixujeme s hráškem ( pár kuliček si můžeme nechat na ozdobu), vmícháme vejce a poté po částech mouku a krupici ( možná bude nutné poupravit množství mouky v závislosti na vodnatosti brambor a velikosti vejce).

   Z těsta uděláme nočky a házíme je do vroucí osolené vody, poté co vyplavou vaříme pár minut, poté zcedíme a necháme mírně vychladnout.

   
   V pánvičce rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme a krátce zarestujeme česnek a přidáme papriky a prohřejeme.
   Ke směsi přidáme pár lístků bazalky a poté rozmixujeme dohladka.


   Nočky můžeme orestovat na troše másla či olivového oleje a podáváme s omáčkou.
   Ozdobit můžeme hráškem a bazalkou.





Vhodnost: od 1 roku










Žádné komentáře:

Okomentovat