úterý 17. ledna 2017

KRŮTÍ PRSO PLNĚNÉ MOZZARELLOU A SUŠ.BRUSINKAMI PEČENÉ S MEDEM A ČESNEKEM
FOCACCIA S PARMAZÁNEK A SUŠ.RAJČATY

Celé dopoledne jsme s prckem strávily sáňkováním a odpoledne byl tak unavený, že až do večera seděl v kuchyni u stolu a hrál si s modelínou- takže maminka měla čas udělat něco dobrého k večeři ♥
A jelikož doma bylo krásné čerstvé domácí krůtí prso...
... a jelikož jsme doma jak u "vyjedenýho krámu" tak jako příloha zeleninový salát a Focaccia s parmazánem a sušenými rajčaty ♥♥♥





Suroviny na maso:

  • krůtí prso 
  • mozzarella
  • sušené brusinky
  • med
  • česnek
  • tymián
  • sůl



Suroviny na focacciu:
  • 350 g hrubé mouky
  • 250 g vlažné vody
  • 10 g sušeného droždí (1 balíček)
  • 1 KL cukru
  • 1 KL soli
  • 1 PL olivového oleje
  • 0,5 KL tymiánu (lze vynechat)
  • 1 PL zlatého lnu (lze vynechat)
  • parmazán
  • sušená rajčata



Další suroviny:
  • zelenina na salát (ledový salát, červená a žlutá paprika)
  • olivový olej, citronová šťáva, sůl, dýňová semínka





Příprava maso:

   Brusinky zalijeme horkou vodou a necháme cca 15 minut nabobtnat, poté smícháme s na kostičky nakrájenou mozzarellou, tymiánem a solí (pokud chceme).

   Do krůtího prsa si nařízneme kapsu a naplníme ji náplní, poté kapsu zašijeme ( je dobré udělat to pořádně aby mozzarella nevytekla). Pokud chceme, můžeme celé prso svázat do "úhledného" válečku.

   Na pánvičce rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme, poté přendáme do pekáčku a potřeme ze všech stran medem smíchaným s česnekem.

   Maso podlijeme trochou vody ( pokud chceme můžeme do pekáčku přisypat brusinky a pokrájený česnek), přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C doměkka (můžeme péct klidně několik hodin). Během pečení poléváme výpekem. 
   Před dopečením sundáme pokličku a necháme zezlátnout kůrčičku ♥


   
Příprava focaccia:

   Droždí smícháme s cukrem a 100 ml vody. Necháme vzejít v teple asi 15 minut.

   Mouku smícháme se solí, přidáme olej, vzešlý kvásek a zbytek vody, můžeme přimíchat len a tymián. Vymícháme hladké těsto, necháme asi 10 minut odležet a poté přidáme v případě potřeby hladkou mouku tak, aby vzniklo nelepivé těsto.

   Těsto rozdělíme na dvě části. První část těsta roztáhneme na kulatou placku (výška asi 0,5 cm), na ni rozložíme na kostičky nakrájený parmazán a sušená rajčata. Na první placku rozložíme druhou a pevně přitiskneme okraje.
   Placku navrchu několikrát nařízneme a potřeme ji olivovým olejem.
   Necháme 20-30 minut v teple kynout.

   Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
   Hned po upečení můžeme ještě povrch potřít olejem.


   



   Na salát si nakrájíme ledový salát a papriky, přidáme trochu olivového oleje a citronové šťávy, přidáme dýňová semínka a pokud chceme tak přisolíme. Důkladně promícháme.




Vhodnost: od 2 let 

  • kvůli množství česneku





Žádné komentáře:

Okomentovat