TYKVOVÁ OMÁČKA S PEČENÝM HOVĚZÍM A BRAMBORY
Vzpomínka na dětství a krásné bezstarostné prázdniny trávené u babičky na Slovensku.
Suroviny:
- tykev
- smetana
- cibule
- kmín
- kopr
- sůl
- olej
- hovězí maso
- kmín
- červená sladká paprika
- sůl
Příprava:
Tykev oloupeme a vydlabeme. Poté nastrouháme na jemném struhadle, prosolíme a necháme "vypotit".
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno. Když je cibule hotová přidáme k ní vymačkanou "vypocenou" tykev.
Podlijeme trochou vody, přidáme smetanu a kmín a necháme pod pokličkou dusit doměkka.
Omáčku nakonec zahustíme troškou mouky a dochutíme čerstvým sekaným koprem.
Hovězí maso nakrájíme na kostky, smícháme s trochou červené papriky a kmínu, podlijeme mírně vodou a upečeme doměkka.
Vhodnost: od 1 roku
Žádné komentáře:
Okomentovat