pondělí 8. srpna 2016

TYKVOVÁ OMÁČKA S PEČENÝM HOVĚZÍM A BRAMBORY

Vzpomínka na dětství a krásné bezstarostné prázdniny trávené u babičky na Slovensku. 



Suroviny:

  • tykev
  • smetana
  • cibule
  • kmín
  • kopr
  • sůl
  • olej

  • hovězí maso
  • kmín
  • červená sladká paprika
  • sůl




Příprava:

   Tykev oloupeme a vydlabeme. Poté nastrouháme na jemném struhadle, prosolíme a necháme "vypotit".

   V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na jemno. Když je cibule hotová přidáme k ní vymačkanou "vypocenou" tykev.

   Podlijeme trochou vody, přidáme smetanu a kmín a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

   
   Omáčku nakonec zahustíme troškou mouky a dochutíme čerstvým sekaným koprem.


   Hovězí maso nakrájíme na kostky, smícháme s trochou červené papriky a kmínu, podlijeme mírně vodou a upečeme doměkka.





Vhodnost: od 1 roku





Žádné komentáře:

Okomentovat