čtvrtek 4. srpna 2016

MERUŇKY ZAPEČENÉ S MÁTOVOU RICOTTOU

Rychlá a snadná sladká svačinka či sladká tečka po obědě...



Suroviny:

  • meruňky
  • ricotta
  • máta
  • rýžový sirup, cukr či jiné sladidlo dle chuti
  • borůvky



Příprava:

   Meruňky rozkrojíme na poloviny, ty naskládáme na plech "důlkem" po pecce nahoru.
   
   Ricottu rozmixujeme s lístky máty a dosladíme dle chuti.

   Do každé poloviny meruňky dáme do důlku po pecce trochu krému, dozdobíme například borůvkou a dáme zapéct do trouby- tu rozpálíme na plný výkon na horní ohřev.




Vhodnost: od 2 let

  • hlavně kvůli té mátě, pokud bychom vynechali tak od 1 roku


Žádné komentáře:

Okomentovat