pátek 1. července 2016

PSTRUH S BYLINKOVÝM MÁSLEM, ZELENINOVÉ NUDLIČKY A PEČENÉ BRAMBORY


Tatínek byl opět na úspěšné rybářské výpravě, takže Kubík měl opět pstruha.


Suroviny na rybu:
  • pstruh (vykostěný filet s kůží)
  • olivový olej
  • citronová šťáva

Suroviny na zeleninu:
  • mrkev
  • cuketa
  • olivový olej

Suroviny na máslo:
  • máslo
  • kopr, petrželka, pažitka

Suroviny na brambory:
  • brambory
  • olivový olej
  • tymián




Příprava:

   Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, promícháme s trochou olivového oleje a tymiánu.
   
   Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C dozlatova.


   Máslo necháme změknout a poté promícháme s najemno nasekanými bylinkami, necháme v lednici odpočinout.


   Rybu omyjeme a osušíme.
   
   Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme. 
   
   Když je ryba hotová pánvičku odstavíme a pokapeme citronovou šťávou.


   Cuketu a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, ty jen krátce orestujeme na troše oleje.




Vhodnost: od 1 roku

  • já dávala rybu dříve než v roce, takže u nás od 8.měsíce





Žádné komentáře:

Okomentovat