PSTRUH S BYLINKOVÝM MÁSLEM, ZELENINOVÉ NUDLIČKY A PEČENÉ BRAMBORY
Tatínek byl opět na úspěšné rybářské výpravě, takže Kubík měl opět pstruha.
Suroviny na rybu:
- pstruh (vykostěný filet s kůží)
- olivový olej
- citronová šťáva
Suroviny na zeleninu:
- mrkev
- cuketa
- olivový olej
- máslo
- kopr, petrželka, pažitka
Suroviny na brambory:
- brambory
- olivový olej
- tymián
Příprava:
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, promícháme s trochou olivového oleje a tymiánu.
Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C dozlatova.
Máslo necháme změknout a poté promícháme s najemno nasekanými bylinkami, necháme v lednici odpočinout.
Rybu omyjeme a osušíme.
Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme.
Když je ryba hotová pánvičku odstavíme a pokapeme citronovou šťávou.
Cuketu a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, ty jen krátce orestujeme na troše oleje.
Vhodnost: od 1 roku
- já dávala rybu dříve než v roce, takže u nás od 8.měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat