pátek 1. července 2016

MRKVOVO- ČOČKOVÁ POLÉVKA




Při uklízení kuchyně nám padla do oka sklenice červené čočky, jelikož k obědu už byl v plánu tatínkem chycený pstruh, musela zůstat na večeři.         
A tak vznikla tahle hustá vydatná polévka.



Suroviny:
  • 200 g očištěné mrkve 
  • 60 g červené čočky
  • 2 jarní cibulky ( 25-30g )
  • 1 větší rajče ( 150-170g )
  • stroužek česneku
  • mléko
  • olivový olej
  • kmín, sůl



Příprava:

   Mrkev nakrájíme na kostky, cibulku na kolečka, rajče na kostky, česnek na drobno. Čočku propláchneme.

   V hrnci rozpálíme olej, na něm orestujeme mrkev, přidáme cibulku, česnek, čočku a rajče. Vše promícháme a zalijeme vodou. Můžeme přidat trochu kmínu a soli.

   Vaříme pod pokličkou na mírném plameni do změknutí. 
   Poté rozmixujeme, popřípadě můžeme ještě propasírovat, zředíme a zjemníme mlékem a provaříme.

   Polévku dozdobíme jogurtem či zakysanou smetanou, přidáme pár kapek olivového oleje a posypeme petrželkou.



Vhodnost: od 1 roku







Žádné komentáře:

Okomentovat