BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÉ NOČKY S OMÁČKOU Z PEČENÉ PAPRIKY
Včera jsem tomu vaření moc nedala, takže jsem si musela dnes trošku napravit reputaci :)
Suroviny na nočky:
- 200 g uvařených vychladlých brambor
- 100 g uvařeného hrášku
- 1 vejce
- 80 g kukuřičné krupice
- 100 g hrubé kukuřičné mouky
- 60 g hladké kukuřičné mouky
Suroviny na omáčku:
- 2 velké červené papriky
- 1 malinká cibule
- 2 stroužky česneku (dle chuti)
- bazalka
Příprava:
Papriky dáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dokud nebudou krásně měkké, během pečení je otáčíme aby se opekly ze všech stran- papriky můžou být na povrchu spálené, není to na závadu spíš naopak.
Poté je vyndáme, zabalíme pořádně do alobalu ( klidně ještě i do igelitového sáčku) a necháme cca 15-20 minut zapařit.
Pak z paprik sloupneme slupku, odstraníme stopku, nakrojíme je a vydlabeme semínka.
Poté je vyndáme, zabalíme pořádně do alobalu ( klidně ještě i do igelitového sáčku) a necháme cca 15-20 minut zapařit.
Pak z paprik sloupneme slupku, odstraníme stopku, nakrojíme je a vydlabeme semínka.
Brambory rozmixujeme s hráškem ( pár kuliček si můžeme nechat na ozdobu), vmícháme vejce a poté po částech mouku a krupici ( možná bude nutné poupravit množství mouky v závislosti na vodnatosti brambor a velikosti vejce).
Z těsta uděláme nočky a házíme je do vroucí osolené vody, poté co vyplavou vaříme pár minut, poté zcedíme a necháme mírně vychladnout.
V pánvičce rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme a krátce zarestujeme česnek a přidáme papriky a prohřejeme.
Ke směsi přidáme pár lístků bazalky a poté rozmixujeme dohladka.
Ke směsi přidáme pár lístků bazalky a poté rozmixujeme dohladka.
Nočky můžeme orestovat na troše másla či olivového oleje a podáváme s omáčkou.
Ozdobit můžeme hráškem a bazalkou.
Ozdobit můžeme hráškem a bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat