PSTRUH NA MÁSLE S RESTOVANOU ZELENINOU
Jelikož tatínek na rybářské výpravě přeci jen něco chytil tak si Kubulka pochutnal na pstruhovi.
Suroviny na rybu:
- pstruh (vykostěný filet s kůží)
- drcený kmín
- olivový olej, máslo
- hladkolistá petržel
- citronová šťáva ( já použila mandarinkovou)
Suroviny na zeleninu:
- malé brambory na kolečka
- cuketa na kolečka a ty pak na čtvrtiny
- paprika a rajča na kostičky
- nakrájený čerstvý špenát
- olivový olej
Příprava:
Rybu omyjeme, osušíme a pokmínujeme.
Rozpálíme pánev, poté nalijeme trochu oleje- když je olej rozpálený přidáme rybu (nejdříve kůží dolů) a opečeme.
Když je ryba hotová pánvičku odstavíme, přidáme oříšek másla, citronovou šťávu a nakrájenou petržel.
Na zeleninu na pánvi rozpálíme olej a nejdříve opečeme do poloměkka brambory, poté přidáme papriku, po chvíli cuketu a nakonec rajče a špenát.
Vhodnost: od 1 roku
- pokud bychom vynechali rajče a papriku tak asi od 8.měsíce
Žádné komentáře:
Okomentovat