Stránky

sobota 12. ledna 2019

CUKETOVÁ OMÁČKA S BRAMBOROVO-BATÁTOVOU KAŠÍ A NOČKY Z KRÁLÍKA A MRKVE


 Cuketa je u nás hodně oblíbená a králičí nočky jsou příjemně měkoučké a nadýchané ♥♥♥




Suroviny na omáčku:
  • cuketa
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • (rýžová či špaldová mouka na zahuštění)
  • cibule
  • oliv.olej



Suroviny na noky:
  • králičí maso
  • mrkev
  • vejce
  • (troška smetany ke šlehání)



Suroviny na kaši:

  • brambory
  • batáty
  • máslo
  • hladkolistá petržel



Příprava:

   Na omáčku si nastrouháme na hrubém struhadle cuketu a trošku ji prosolíme aby se "vypotila" a nebyla pak nahořklá. Po cca 15 minutách propláchneme aby jsme smyli sůl a vymačkáme přebytečnou vodu. 

   Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme cuketu a mírně orestujeme. Poté zalijeme vodou a trochou smetany pro zjemnění. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Během vaření dáme do omáčky uvařit králičí nočky (ty před mixováním vyndáme).

   Poté umixujeme- buď dohladka nebo jen částečně- a pokud je třeba zahustíme troškou mouky rozmíchané ve smetaně.

  

   Na nočky si nakrájíme králičí maso na menší kousky, mrkev si očistíme a též ji nakrájíme na kostičky.
  
   Maso s mrkví vložíme do mixéru a umixujeme, poté přidáme vejce a můžeme přidat i trošku (cca polévkovou lžíci) smetany ke zjemnění a vše znovu umixujeme tak, aby nám vznikla hustší kaše.
    
   Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme noky a vkládáme je do omáčky uvařit.

   Na kaši si uvaříme brambory a batáty. Po uvaření slijeme vodu, přidáme kousek másla a ušleháme v kaši. Přidáme nakrájenou petrželku.


   Na talíři dozdobíme petrželkou a pár kapkami olivového oleje.

   
     



Vhodnost: od 1 roku




1 komentář: