CUKETOVÁ OMÁČKA S BRAMBOROVO-BATÁTOVOU KAŠÍ A NOČKY Z KRÁLÍKA A MRKVE
♥ Cuketa je u nás hodně oblíbená a králičí nočky jsou příjemně měkoučké a nadýchané ♥♥♥
Suroviny na omáčku:
- cuketa
- smetana ke šlehání
- sůl
- (rýžová či špaldová mouka na zahuštění)
- cibule
- oliv.olej
Suroviny na noky:
- králičí maso
- mrkev
- vejce
- (troška smetany ke šlehání)
Suroviny na kaši:
- brambory
- batáty
- máslo
- hladkolistá petržel
Příprava:
Na omáčku si nastrouháme na hrubém struhadle cuketu a trošku ji prosolíme aby se "vypotila" a nebyla pak nahořklá. Po cca 15 minutách propláchneme aby jsme smyli sůl a vymačkáme přebytečnou vodu.
Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme cuketu a mírně orestujeme. Poté zalijeme vodou a trochou smetany pro zjemnění. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Během vaření dáme do omáčky uvařit králičí nočky (ty před mixováním vyndáme).
Poté umixujeme- buď dohladka nebo jen částečně- a pokud je třeba zahustíme troškou mouky rozmíchané ve smetaně.
Na nočky si nakrájíme králičí maso na menší kousky, mrkev si očistíme a též ji nakrájíme na kostičky.
Maso s mrkví vložíme do mixéru a umixujeme, poté přidáme vejce a můžeme přidat i trošku (cca polévkovou lžíci) smetany ke zjemnění a vše znovu umixujeme tak, aby nám vznikla hustší kaše.
Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme noky a vkládáme je do omáčky uvařit.
Na kaši si uvaříme brambory a batáty. Po uvaření slijeme vodu, přidáme kousek másla a ušleháme v kaši. Přidáme nakrájenou petrželku.
Na talíři dozdobíme petrželkou a pár kapkami olivového oleje.
Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme cuketu a mírně orestujeme. Poté zalijeme vodou a trochou smetany pro zjemnění. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Během vaření dáme do omáčky uvařit králičí nočky (ty před mixováním vyndáme).
Poté umixujeme- buď dohladka nebo jen částečně- a pokud je třeba zahustíme troškou mouky rozmíchané ve smetaně.
Na nočky si nakrájíme králičí maso na menší kousky, mrkev si očistíme a též ji nakrájíme na kostičky.
Maso s mrkví vložíme do mixéru a umixujeme, poté přidáme vejce a můžeme přidat i trošku (cca polévkovou lžíci) smetany ke zjemnění a vše znovu umixujeme tak, aby nám vznikla hustší kaše.
Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme noky a vkládáme je do omáčky uvařit.
Na kaši si uvaříme brambory a batáty. Po uvaření slijeme vodu, přidáme kousek másla a ušleháme v kaši. Přidáme nakrájenou petrželku.
Na talíři dozdobíme petrželkou a pár kapkami olivového oleje.
Dobrý den, maso a mrkev jsou mixovány v syrovém stavu? Díky.
OdpovědětVymazat